8 d’abril del 2011

"Canigó: 125 veus", un projecte de Verkami


0, Canigó 125 veus - Vídeo promocional from Culdesac Produccions on Vimeo.

El Canigó 125 veus és el Canigó de Jacint Verdaguer llegit per 125 persones per celebrar el 125è aniversari de la primera edició del llibre. Una lectura polifònica que des del mes de gener es penja diàriament a la xarxa.

Els lectors, situats en diversos indrets dels Països Catalans, van llegint el llibre que conté la llegenda pirinenca que uneix els catalans de banda i banda del Pirineu. Hi intervenen veus tan reconegudes com Albert Om, M. del Mar Bonet, Vicent Partal, Gerard Quintana, Carles Duarte, Dolors Miquel, Perejaume, Moisès Broggi, Joan Laporta, Teresa Rebull, Montse Vellvehí, els Amics de les Arts, Joan-Lluís Lluís, Joel Joan, Lluís Soler, entre molts d'altres.

És un projecte concebut en ple segle XXI fruit de l’experimentació i del treball col·laboratiu que ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de tots els lectors que han cregut en la força d’aquesta proposta. La vàlua històrica i testimonial de Canigó 125 veus es ha empès als seus promotors ha donar un pas més: creure en el crowdfunding per editar un àlbum amb 4 DVDs que reculli aquesta lectura coral i inèdita del poema Canigó. I així ho veureu en Verkami. Podeu fer aportacions econòmiques (de 5, 10, 25 o 50 euros) i ser-ne partíceps. Els calen uns 6.000 euros i en porten uns 700.  I els falten poc més d'uns mes. Us apunteu?


www.canigo125.cat