27 de març del 2013

Rectificar és de savis...


El TERMCAT ja difon les formes blog i bloguer bloguera 

© iStockphoto / pagadesign
 

© iStockphoto / pagadesign
El TERMCAT ja difon les formes blog i bloguer bloguera en tots els seus productes terminològics en línia (el Cercaterm, la Neoloteca i els Diccionaris en Línia), tant en les denominacions com en les definicions i notes que hi fan referència.

L’any passat el Consell Supervisor del TERMCAT va fer una petició formal a la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans perquè estudiés aquest cas, tenint en compte que ha entrat a formar part ja de la llengua comuna i que la forma aprovada pel Consell Supervisor l’any 2005 (bloc), basada en una metàfora, continua convivint a hores d’ara amb el manlleu blog.

La Secció Filològica s’ha decantat, finalment, per blog i per bloguer bloguera com a derivat. El motiu bàsic del canvi és el fet que blog s’ha estès en català més que bloc: s’utilitza en la majoria de mitjans de comunicació catalans, és la forma que fan servir la major part d’universitats catalanes i ha estat defensada per diversos especialistes.

D’aquesta manera, la forma blog designa la “Pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s’actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos”, i bloguer o bloguera, la “Persona que gestiona un blog o que és aficionada a navegar per aquests tipus de pàgines web”.

Tant de temps a aprendre a dir "penículia" i ara li diuen "flim"...

Però per  mi, tots vosaltres sereu més que bloguers o blocaires, veïns i veïnes.

PS
Per cert, ja està tancada la llista de les "12+1 Històries veïnals". En breu, us comunico els grups resultants i el tema a tractar. Ah! I també farem un cadàver exquisit.

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

doncs el que compte es el fet...i ni com li diuen

Elfreelang ha dit...

a mi bloc ja m'estava bé...però beneit sia el blog els bloguers i els blogaires i blocaires que el nom tampoc determina tant o si?
bona setmana santa i bones històries veïnals!

el paseante ha dit...

En el fons, només som narradors.